'Hoe houd ik mijn hersenen gezond?'

OOSTRUM - De lezing 'Hoe houd ik mijn hersenen gezond?' wordt gegeven op vrijdagavond 7 februari van 20.00 tot 21.00 uur in de Sint-Nicolaaskerk in Oostrum.

Marja Steegenga is voorlichtster bij de Hersenstichting en neemt bezoekers hierin mee. De hersenen zijn het meest ingewikkelde orgaan van het menselijk lichaam met veel hersencellen en verbindingen. Daarmee worden de meest simpele tot de meest moeilijke taken uitgevoerd, van het pakken van een kopje koffie tot het plannen van de toekomst. Storingen in de hersenen als dementie en hersenbloedingen zijn heel ingrijpend.

De vraag is: 'Hoe houden we de hersenen gezond?' Marja Steegenga geeft veel concrete tips om je hersenen zo gezond mogelijk te houden. Voor de onkosten is er een collecte bij de uitgang. Voor vragen kunt u mailen naar: hellemaborsje@hetnet.nl / Baukje Hellema (Jouswier) keizer@knid.nl / Bernard keizer (Oostrum)

Klún & Knoffelhakke

DOKKUM - In 1994 begonnen Broer Douma en Hendrik van der Heide, toen beiden uit Hantum, met theaterduo Klún & Knoffelhakke. Vijfentwintig jaar en zo'n 1000 optredens in Fryslân latee, is dit duo nog altijd actief. Om die 25 jaar te vieren, komt het duo met een eenmalige jubileumshow. Op 28 maart wordt deze show opgevoerd in theater Sense in Dokkum. Kaarten te bestellen via de website van theater Sense: www.sensedokkum.nl of telefonisch (0519) 571810.