Combo Fleur en Pro Rege in Holwerd

HOLWERD - Op 26 januari treedt het accordeon-ensemble 'Combo Fleur' op in de Doosgezinde kerk aan de Stasjonswei in Holwerd. Dirigent van het ensemble is Bert Otten.

Het concertprogramma is veelzijdig. Het gezelschap speelt (folk-)traditionals, oude en nieuwe popsongs en filmmuziek. Verder omvat het programma een medley van meezingers. Het concert begint om 15.00 uur. De toegang is gratis; bij de uitgang is er een collecte. Dit concert komt in plaats van het popkoor 'Opus 3', dat door omstandigheden niet kan komen optreden.

'Pro Rege' ontmoet 'Pro Rege'

De 'mannenbroeders' van Christelijk Mannenkoor 'Pro Rege gaan iedere woensdagavond met heel veel plezier naar hun repetitieavond in de 'Ontmoeting' aan de Stationsweg in Dokkum. Daarnaast verzorgen zij regelmatig optredens in de regio. maar ook daarbuiten. Om hun verbondenheid 'handen en voeten' te geven is er een commissie ingesteld die voor het koor ieder jaar een gezellige activiteit organiseert.

'Troch omstannichheden iepen'

Dit jaar was de locatie 'It Sintrum' in Holwerd waar de leden en hun partners uitgenodigd waren. Na een korte pauze was het de beurt aan Toneelgroep 'Pro Rege' uit Holwerd om de 'Proregianen' van Mannenkoor 'Pro Rege' te vermaken met het stuk 'Troch omstannichheden iepen'. Hoe bijzonder kan het lopen: twee verenigingen die elkaar ontmoeten met passie voor twee heel verschillende culturele activiteiten, maar verbonden in de naam die ze met eer en trots mogen dragen: Pro Rege.