Vocal Group STIM: (vooral) Nederlandse luisterliedjes en
anekdotes.
Vocal Group STIM: (vooral) Nederlandse luisterliedjes en anekdotes. Foto: Ingezonden

LEF van Vocal Group STIM in Wetsens

WETSENS – Zondag 26 januari brengt Vocal Group STIM de voorstelling LEF in de Sint Vitus Kerk in Wetsens. De voorstelling begint om 15.30 uur.

In LEF combineert STIM (vooral) Nederlandstalige liedjes van onder andere Louis Neefs, De Poema's, Ruth Jacott, Mathilde Santing, Reboelje, Maggie Mac Neal en Donald Jones met persoonlijke verhalen (in het Nederlands en het Fries). Van hilarisch en indrukwekkend tot en met ontroerend en melancholisch. Mooie anekdotes met herkenbare emoties.

LEF is een ode aan het leven van alledag. Het leven met al zijn vreugde en verdriet, hoop en teleurstelling, voorspoed en tegenslag.

De verhalen worden afgewisseld met meerstemmige arrangementen van mooie liedjes. Sommige met instrumentale begeleiding van piano, contrabas en accordeon. Ook zijn er vertalingen van liedjes van Randy Newman en Sting.

Het verhaal van STIM begint in 2006. In dat jaar vindt een aantal ervaren zangers en zangeressen elkaar in de close harmony en a capella. Met vocale, meerstemmige arrangementen van bekende en minder bekende liedjes heeft de groep inmiddels een goede reputatie opgebouwd in het Friese vocale podiumcircuit.

In 2015 bracht STIM de eerste muzikale theatervoorstelling op de planken: 'It lûd fan de wjukslach', geschreven door (Tryater-)acteur/regisseur Theo Smedes. Daarna volgde de voorstelling Anders.

De entree is 10 euro. Voor meer informatie en reserveringen: www.vocalgroupstim.nl