Turnlust Hallum viel meteen in het nieuwe jaar in de medailles.
Turnlust Hallum viel meteen in het nieuwe jaar in de medailles. Foto: Ingezonden

Goede start Turnlust, veel eremetaal Gymsport

BUITENPOST/HARKEMA - Turnlust Hallum maakte een mooie start in het nieuwe jaar. Zaterdag, 11 januari, stonden twee wedstrijden op het programma: de eerste plaatsingswedstrijd Acro in Buitenpost en in Harkema de eerste plaatsingswedstrijd turnen wedstrijdgroep 2. Op beide wedstrijden viel Turnlust in de prijzen.

Uitslag Acro in Buitenpost: goud voor senior E: Rianne Osinga, Renske Anema en Iris Terpstra en zilver voor junior E: Ilse Osinga en Yfke Huizenga. Marrit Smit, Amarins Smit en Esmee Post werden zesde bij de junioren E, Anna Frederike Hellema en Mirte Leemburg werden vijfde bij de junioren E.

Uitslag turnen Harkema: goud voor Senna Jongbloed pre-instap 1 D4 en brons voor Jildau Snijders pre-instap 2 D4. In dezelfde categorie werd Amarens Post zesde en Brechtje van der Veer dertiende.

Gymsport Dokkum

BUITENPOST - Het was een prachtig weekend voor de acro-afdeling van Turn Gymsport Dokkum in Buitenpost. Maar liefst tien keer eremetaal voor een team van de acro-afdeling: twee keer goud, vier keer zilver en vier keer brons. Voor een aantal leden was het de eerste acrowedstrijd en dat brengt best wat spanning met zich mee.

Daarnaast zijn er veel nieuwe teamsamenstellingen ten opzichte van vorig seizoen. Een aantal turnsters werd te groot voor bovenpartner en ze zijn daarom van positie gewisseld.

Zowel op zaterdag als ook op zondag hebben de TGD-teams prachtige dingen laten zien. Natuurlijk zijn er ook leerpunten voor de komende trainingen zodat de teams op de volgende wedstrijd weer kunnen 'shinen'. Er werden hier en daar tijdfouten gemaakt en twee teams moesten een val incasseren, wat de nodige aftrek opleverde.

Goud

Goud was er voor Flore Postma en Anne Sophie Kraamer bij de jeugd D en Danielle Dijkstra en Yfke Wierda bij de junioren E.

Zilver

Zilver werd behaald door: Sanne Stuivenvolt, Rianne Bakker en Linda van der Bijl senioren D. Jannah van der Velde en Nikita van Kammen senioren D. Baukje Anna van der Meulen en Britt Metz jeugd E. Milena Eelkema, Jirte en Julia Ludema junioren E.

Brons

Brons was er voor: Yada Post, Manou Storm en Afina Hiemstra junioren E. Ciska Snip en Charissa Terpstra senioren E. Caithlyn de Vries en Chantal Sijtsma junioren E. Jenny Lynn Kootstra, Lieke de Bruin en Lieke Minnema junioren D.