Cabaret in de Ynset in Holwerd.
Cabaret in de Ynset in Holwerd. Foto: Ingezonden

Cabaret: 'It komt wer foar 't ljocht!'

HOLWERD - Twee kleinkinderen overdenken het werk van Klaes Westra en brengen weer oude liedjes en sketches voor het voetlicht, aangevuld met nieuwe liedjes en grappen en oude familieherinneringen. Cabaret: 'It komt wer foar 't ljocht!' is vrijdag 24 januari te zien in MFA de Ynset Holwerd.

Klaes Westra was cabaretier, zanger en toneelspeler in de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw. Met zijn gezelschap reisde hij door de provincie met zijn conferences en liedjes.
Iedereen kende zijn melancholische 'Plakje grûn' en er werd gedanst op 'Djip yn' e Wâlden'. Maar hij was ook maatschappijkritisch met conferences als 'Harke fan de fûgelwacht' over het kievitseizoeken en 'De swalker' dat eigenlijk over consuminderen gaat. Nu, bijna 75 jaar later, hebben de kleinkinderen van Klaes Westra, Aeltje Walsma en Gea Verhaag, al dat mooie materiaal aan liedjes en conferences van zolder gehaald. Zij hebben een programma gemaakt met zijn oude sketches en liedjes in een strak geregisseerd nieuw jasje, prachtig aangevuld met nieuw werk. Vrijdag 24 januari, aanvang 20.00 uur
.