Berend Bootsman toont de luxe paraplu die klanten cadeau krijgen bij aanschaf van een nieuwe bril.
Berend Bootsman toont de luxe paraplu die klanten cadeau krijgen bij aanschaf van een nieuwe bril. Foto: Actief Media

Pearle Burgum viert tienjarig jubileum

Burgum – Op 11 september 2010 openden ondernemer Berend Bootsman en zijn vrouw Hester een Pearle-winkel in Burgum. Zij hebben een grote vaste klantenkring opgebouwd. De winkel is een begrip geworden in Burgum en omstreken. Het tienjarig bestaan is een mijlpaal die niet onopgemerkt voorbij gaat.

Aan het woord is Berend Bootsman, franchisenemer bij Pearle: “Vanwege de diversiteit, de klantengerichte instelling en vrijheid die Pearle zijn franchisenemers biedt, kozen wij voor het starten van een Pearle-vestiging. We hebben een uitgebreide montuur- en glazencollectie met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Als Pearle-organisatie kunnen we groot inkopen. Dat biedt diverse voordelen. Onze brillen zijn bijvoorbeeld voorzien van glazen van A-merken. Wij kunnen iedereen een goede en betaalbare bril leveren.” Overigens kan men bij Pearle Burgum ook terecht voor (nacht) lenzen en bijbehorende adviezen.

Het succes van de winkel zit volgens Berend in de combinatie van de persoonlijke benadering in de winkel en de goede formule van Pearle. “Wij vinden het belangrijk om onze klanten te kennen en optimaal te kunnen helpen. En Pearle heeft regelmatig sterke acties, zoals drie brillen voor de prijs van één.”

Is het na tien jaar nog steeds leuk om brillen te verkopen? Berend: “Er is niks mooiers dan een klant blij maken. Wij zijn pas tevreden als een klant dat ook is. Wij besteden veel aandacht aan de oogmeting en aan het geven van passend advies. Daarnaast bieden wij gratis levenslange service. Kleine reparaties worden altijd kosteloos uitgevoerd. Onze service eindigt niet bij de winkeldeur.”

Hoe ziet de toekomst eruit? Berend: “Wij hoopten ons tienjarig jubileum te vieren met een geheel vernieuwde winkel. De voor dit jaar geplande verbouwing moest helaas door corona worden doorgeschoven naar 2021.” Berend en Hester laten hun jubileum desondanks niet ongemerkt voorbij gaan. “Wij willen alle klanten hartelijk danken voor de steun in de afgelopen tien jaar. Ons jubileum vieren we met een mooie actie: Wie nu een nieuwe bril aanschaft, ontvangt er extra een luxe paraplu bij.” Dus met optimaal zicht én beschermd tegen het slechte weer het najaar in!

"In verband met corona vragen we onze klanten nog steeds om de winkel niet te bezoeken als u klachten heeft. U kunt dan beter opnieuw een afspraak maken wanneer uw klachten voorbij zijn."

Pearle Opticiens Burgum | Markt 71a Burgum | 0511 481 176 | www.pearle.nl