SC Veenwouden (blauw-witte tenues) leed een nederlaag.
SC Veenwouden (blauw-witte tenues) leed een nederlaag. Foto: Meint de Vries

SC Veenwouden buigt in slotfase

FEANWALDEN - De eerste competitiewedstrijd van dit seizoen eindigde voor SC Veenwouden in een 1-4 nederlaag. Wolvega was de betere ploeg in deze niet hoogstaande partij, maar toch leek SCV een punt over te houden aan dit duel omdat de gasten weinig kansen wisten te creëren ondanks een veldoverwicht.

In de veertigste minuut kwam SC Veenwouden aan de leiding toen Sybrand de Graaf een voorzet van Stefan Jan Sijtsma wist af te ronden: 1-0. Lang kon SCV niet genieten van deze voorsprong want twee minuten later was het alweer 1-1 toen Boy Vledder de gelijkmaker binnen kopte. De thuisclub begon goed aan de tweede helft en Diederik Lodewijks wist doelman Dani Grevelink bijna te verrassen met een scherpe inzet. Na een vrije trap van Henk Jan Procee verdween de bal net over de lat. Wolvega was na rust de betere ploeg, maar kansen wist het niet te creëren. In de vijfenzeventigste minuut kwam het dan toch op voorsprong toen SCV zwak uitverdedigde: 1-2. Daarna werd de wedstrijd definitief beslist: 1-4.