Van links naar rechts: initiatiefnemer Ypie Dijkstra en de vertellers Kirsten Adema en Els Swart. Scan de foto met de ActiefPlus-app voor een filmpje.
Van links naar rechts: initiatiefnemer Ypie Dijkstra en de vertellers Kirsten Adema en Els Swart. Scan de foto met de ActiefPlus-app voor een filmpje. Foto: Actief Media

Tweede 'Een goed verhaal-avond' op 13 maart

BURGUM - Op vrijdag 13 maart om 19.30 uur organiseert de Protestantse Gemeente Burgum de tweede 'Een goed verhaal-avond' in de De Stryp in Burgum. Negen Burgumers delen op deze avond hun verhalen over uiteenlopende onderwerpen: van duurzaamheid tot vrijwilligerswerk in Sierra
Leone.

De eerste editie op 31 januari was een groot succes. "De sealen sieten fol", zegt Ypie Dijkstra. Zij is samen met Tiety Dijk initiatiefnemer van de avond. "Eltsenien wie sa posityf, dêrom hawwe wy
fuort besletten ta in twadde ronde."
Volgens haar komt het succes door de grote verscheidenheid in verhalen. De organisatie heeft de vertellers zorgvuldig uitgekozen. "Elk mins hat wol in ferhaal, mar it is de keunst om dit te fertellen yn 15 minuten en ta de kearn te kommen."

Een deel van het programma is hetzelfde als de vorige keer. Kirsten Adema heeft een zoon met autisme en deelt haar verhaal over een jongen met autisme. Els Swart doet verslag van haar reis naar
Auschwitz en vertelt over het belang van herdenken. Twintiger Maaike Jacobi vertelt hoe ze in het leven staat en dat probeert zinvol in te vullen. Melkveehouders Floris en Bonnie Andringa leggen uit hoe het is om nu boer te zijn. Het verhaal van Sietse Vlietstra gaat over duurzaamheid. Hij licht de drie pijlers people, planet en profit toe.
Daarnaast zijn er drie nieuwe verhalen. Trinette Adema deed vrijwilligerswerk voor World Servants in Sierra Leone, hier doet ze verslag van. Ruurd Boonstra deelt zijn ervaringen als verpleegkundige in Afghanistan. Kina Dobbinga vertelt hoe het is om partner te zijn van iemand met Alzheimer.
Er zijn vier ronden en acht verschillende verhalen, zodat bezoekers die ook bij de vorige editie aanwezig waren nu andere verhalen kunnen horen. De gastvrouwen ontvangen u hartelijk in de verschillende zalen.

Een goed verhaal-avond wordt georganiseerd in het kader van het PKN-jaarthema 'Een goed verhaal'. Volgens Dijkstra zijn er eerst geen plannen voor nog een derde editie. "Earst net, misskien folgjend jier wer."
Wie de verhalen wil horen moet er dus bij dus zijn vrijdagavond. De toegang is gratis.