Acrogymnasten van Wardy Kollum met de Friese kampioenen.
Acrogymnasten van Wardy Kollum met de Friese kampioenen. Foto: Ingezonden

Friese acrotitels voor Wardy Kollum

DOKKUM - Zaterdag werden de Friese kampioenschappen acrogym gehouden in Dokkum. Wardy Kollum verscheen met vijf teams aan de start.

In de ochtend mocht het E-seniorduo Annejel Dijkstra en Lotte Hofstra het spits afbijten voor Wardy. Uiteindelijk eindigden ze op een zevende plaats. In dezelfde categorie was het de beurt aan Marieke Fennema en Jildau Holwerda. Ook zij zetten een mooie oefening neer, met een achtste plaats als uitkomst. Het E-juniortrio Anna Baukje van Dellen, Thirsa Borgers en Ilse Wielstra straalde op de vloer met een vrolijke oefening. Ze werden als beste beoordeeld en mogen zich daarom Fries kampioen noemen. Yvonne Talstra, Lyanne Reurink en Annyk de Vries werden met hun wedstrijd vierde. Als laatste team van Wardy mocht het D seniorduo Tineke Luimstra en Ilse de Vries de vloer op. Ondanks wat kleine foutjes kregen ze hoge punten toegekend. Hiermee verdienden ze de gouden medaille en de titel Fries kampioen.

Geslaagde wedstrijddag

Met twee Friese kampioenen op zak, kan Wardy terugkijken op een geslaagde wedstrijddag. Deze twee teams mogen de strijd zaterdag 28 maart weer vervolgen, op de districtsfinale in Sneek. Op de foto van links naar rechts: Marieke Fennema, Jildau Holwerda, Annabaukje van Dellen, Ilse Wielstra, Thirsa Borgers, Annejel Dijkstra en Lotte Hofstra.