Koar Excentriek doet de dingen graag anders dan anders.
Koar Excentriek doet de dingen graag anders dan anders. Foto: Ingezonden

Koar Excentriek Ryptsjerk, 'Stones' in Damwâld

RYPTSJERK - Op zondagmiddag 8 maart geeft Koar Excentriek samen met Syb van der Ploeg een concert in doarphûs De Einekoer aan de Heermawei 3 in Ryptsjerk. De aanvang van het concert is 15.30 uur.

Koar Excentriek: de naam zegt het al, wil graag de dingen anders dan anders doen. Dat is al te zien aan de kleding, aan de opstelling, de wijze waarop zij het publiek bij hun optreden betrekken, kortom: het loopt vaak anders dan u zou verwachten. Koar Excentriek is blij dat Syb van der Ploeg dit met hen wil mee vieren. Kaarten à € 10,- per stuk zijn te verkrijgen op maandagavond 2 maart van 19.00 tot 19.45 uur in de Einekoer, Heermawei 3 in Ryptsjerk en voorafgaand aan het concert op zondagmiddag 8 maart van 14.00 tot 15.00 uur. Het entreekaartje geeft ook recht op een kopje koffie/thee met zelfgebakken cake.

DAMWALD - De bekende coverband 'Not the Rolling Stones' uit Engeland zal op 4 april vanaf 20.00 uur op het podium van de Krúswei in Damwâld optreden. Deze band is bijna niet van de echte Stones te onderscheiden. Op 20 maart is Tryater met Eline de Vries te zien.

De zanger van 'Not the Rolling Stones' is een behoorlijk evenbeeld van Mick Jagger. Met zijn bewegingen op het podium en zijn zang is hij met de band een uniek evenbeeld van de Stones. Deze coverband reist veel door Europa en het Midden-Oosten. Ze spelen op veel festivals in Europa en natuurlijk in het eigen Verenigd Koninkrijk. Een youtube-filmpje met het bekende Brown Sugar geeft een uitstekend beeld. Ook heel bekend van de Stones zijn de nummers Satisfaction, The last time en Paint it black.

Veel dorpsgenoten zullen zich afvragen hoe het mogelijk is, dat deze band naar Damwâld komt. Voor de vele Stones-liefhebbers komt een droom uit. Kaarten zijn nu al voor 20 euro online te bestellen op www.dekruisweg.nl of te koop bij Priméra Van der Weg in het winkelcentrum van Damwâld.

Als er op 4 april nog kaarten aan de zaal te koop zijn, kosten ze 25 euro. In de voorverkoop zijn al veel kaarten verkocht. Ben je op tijd met kaarten bestellen, dan kun je ook nog genieten van de afterparty met the rock-coverband Lechery. Voor de Krúswei in Damwâld een onvervalste topper.

'Drie Zusters' van Tryater

Tryater met onder andere Eline de Vries uit Westergeest speelt 'Drie Zusters'. Op vrijdagavond 20 maart komt Tryater naar de Krúswei in Damwâld vanaf 20.00 uur in de bovenzaal. Maximaal 50 bezoekers kunnen deze voorstelling bijwonen. Online kan men kaarten bestellen : www.tryater.nl of men kan de kaarten kopen bij Priméra Van der Weg in het winkelcentrum in Damwâld. Kaarten kosten 12,50 euro (inclusief een kop koffie of thee). Enkele jaren geleden werd 'Elkenien is in Prutser' gespeeld. Nu wil het gezelschap een bestaand stuk opvoeren, dat 117 jaar oud is: 'Drie zusters' van Tsjechov.
En ze vragen zich af: Wat heeft Tsjechov ons momenteel te vertellen?

Het stuk wordt gespeeld in kroegen en café's. Eline de Vries uit Westergeest maakt deel uit van dit Tryater-team. Kortom: een echte aanrader.

Voorjaarsbingo

Vrijdag 28 februari is de voorjaarsbingo in de Krúswei. Vanaf 20.00 uur beginnen de organisatoren te spelen. De deuren zijn vanaf 19.00 uur geopend. De gezelligheid staat weer hoog in het vaandel, naast het winnen van prijzen.