Nyckele Smeding van WTOC (l.) miste een grote kans. Foto: Jantsje Wiersma

Belangrijke punten voor WTOC

EE - In de strijd om uit de onderste regionen van de vierde klasse te blijven was het voor VV Oostergo en WTOC uit Oudwoude een must om te winnen. WTOC trok uiteindelijk de winst naar zich toe.

WTOC stond voor het eerst onder leiding van interim-trainer Jaap Visser, die de door fysieke problemen gevelde trainer Marcel Poll tot einde seizoen zal vervangen. Oostergo begon met druk uitoefenen. Dit was van korte duur. WTOC nam het initiatief over.

In de vijftiende minuut kwam WTOC op een 0-1 voorsprong na een schitterende aanval, waarbij de bal panklaar werd gelegd voor Tedo de Bruin die de kans verzilverde. Vlak voor rust werd het nog 0-2. Met een hakbal verschalkte Jaap de Bruin keeper Riemer Hoekstra van Oostergo. De tweede helft liet een opportunistisch spelend Oostergo zien. WTOC werd op eigen helft terug gedrongen, maar hield de voorsprong vast.