Tafeltennis

HASKERDIJKEN - In de tweede klasse boekte Tafeltennisvereniging Bergum in de uitwedstrijd tegen Delta Impuls 3 tot nu toe hun grootste zege. De wedstrijd is eerder gespeeld omdat Delta Impuls op de geplande datum niet over de zaal kan beschikken. Van Bergum bleven Marten Polet en Mike Simons ongeslagen door alle drie de enkelspelen in winst om te zetten. Bergum won ook het dubbelspel. Jan Minnema won van Bowe Koot en Jan Zuur en verloor van Christine Peterson. Een makkelijke zege dus; de negen punten tikken lekker aan.

Judo Kings

KOLLUM - Op het districtstoernooi in Kollum kwamen ook de judoka's in de leeftijdsklasse tot 12 jaar van de Judo Kings in actie. Svenna Rooker en Mirthe Hartman zaten beiden in de klasse tot 44 kilogram. Svenna won haar drie partijen voluit en werd dus kampioen. Mirthe nam het zilver mee naar huis. Bij de jongens waren in de klasse tot 30 kilogram twee Kings actief: Friso Elzinga en Olaf van der Heide. Olaf behaalde een gedeelde derde prijs en Friso eindigde op een zilveren plek. In de klasse tot 34 kilogram kwam Kris Postma de mat op in de grote poule. In de finale haalde Kris de winst weer naar zich toe, waardoor hij districtskampioen werd. Jarno Veenstra, tot 38 kilogram, won brons .