SC Veenwouden (blauw-witte tenues) en Zuidhorn leverden een
doelpuntrijke wedstrijd af.
SC Veenwouden (blauw-witte tenues) en Zuidhorn leverden een doelpuntrijke wedstrijd af. Foto: Meint de Vries

SC Veenwouden pakt punt in blessuretijd

FEANWALDEN - In een spectaculair duel tussen VV Zuidhorn en SC Veenwouden was het publiek de grote winnaar in deze open wedstrijd. De thuisclub kreeg de betere kansen in dit sportieve duel, maar verzuimde voldoende afstand te nemen waardoor het uiteindelijk nog blij mocht zijn dat het nog een punt wist thuis te houden. De druiven waren zuur voor Zuidhorn, maar gezien de kansen was de puntendeling meer dan terecht.

De thuisclub was het meest gevaarlijk en na een kwartier leidde dit tot een 1-0 voorsprong, toen Sybrand de Graaf de diepte werd ingestuurd door Nivard Vrieling. De Graaf omspeelde de keeper en scoorde in de lege goal. Na een half uur kwam SC Veenwouden op 2-0, toen Wytze Veenstra een diepe bal goed doorkopte op Sybrand de Graaf, die de verdediging wederom te snel af was en beheerst scoorde.

In de veertigste minuut kwam Zuidhorn op 2-1, toen SCV verzuimde de bal weg te werken, waarna de gasten een vrije trap kregen op de rand van de zestien meter. Wouter de Boer zorgde met een perfecte trap voor de aansluiting. Ver in blessuretijd werd het ook nog, tegen de verhouding in, 2-2 toen Jaap Jacobs goed voorzette op Ruben Buursema en die kopte onhoudbaar in.

In de tachtigste minuut kreeg SC Veenwouden het deksel op de neus, omdat de defensie niet ingreep bij een aanval door het midden: 2-3.

De thuisclub ging hierna va banque spelen en in de blessuretijd leverde dat nog de gelijkmaker op. Na een bestorming voor de goal belandde de bal uiteindelijk bij Wytze Veenstra, die de meer dan verdiende gelijkmaker scoorde (3-3), zodat het thuispubliek met een tevreden gevoel huiswaarts keerde.