De spelers van VV Kollum hadden veelvuldig redenen om te juichen.
De spelers van VV Kollum hadden veelvuldig redenen om te juichen. Foto: Bert Wijma

VV Kollum legt vv Nijland over de knie

KOLLUM - Ondanks het miezerige weer was het zaterdag genieten voor de Kollumer supporters op sportpark Baensein. VV Nijland werd met 7-0 verslagen.

Kollum kwam met 1-0 voor door een vrije trap van Pieter Henstra vanaf zo'n 35 meter, waarna Thieme Brandsma van dichtbij de 1-0 kon binnen tikken. Een paar minuten later wederom een vrije trap voor vv Kollum en Joop Pijnacker schoot de bal rechtstreeks onhoudbaar tegen de touwen. De 3-0 ontstond na een mooie aanval via Sjoerd Mulder en Joop Pijnacker. Het eindstation was deze keer Randy van Malsen, die beheerst afrondde. Zeven minuten voor het rustsignaal mocht Pieter Henstra met zijn linkervoet weer aanleggen bij een vrije trap, deze keer op randje 16-meter. Met een mooie krul werd de 6-mans muur omzeild en verdween de bal onhoudbaar achter keeper Bakker. Een goede eerste helft kon met 4-0 voorsprong worden afgesloten.

De tweede helft begon veelbelovend. Direct na rust speelde Johan Schat door het midden Joop Pijnacker aan. Die draaide mooi bij zijn tegenstander weg, creƫerde zo ruimte voor zichzelf, behield het overzicht en verschalkte de keeper van Nijland met een prachtige stiftbal. De moed zakte Nijland na de 5-0 uiteraard volledig in de schoenen. Helemaal na de derde treffer van Joop Pijnacker en het slotakkoord van Benjamin Zondervan: 7-0.