Friese Boys (rood-wit-zwart tenue) won de cruciale wedstrijd van WTOC.
Friese Boys (rood-wit-zwart tenue) won de cruciale wedstrijd van WTOC. Foto: Jantsje Wiersma

Friese Boys doet goede zaken tegen WTOC

OUDWOUDE - In de onderste regionen van de vierde klasse heeft Friese Boys uit Kollumerzwaag een belangrijke overwinning behaald door met 1-3 van WTOC te winnen. Bij de rust was de stand nog gelijk: 1-1.

Voor de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van Piter-Jacob Bosgraaf, voormalig Friese Boys-lid en een kameraad van diverse Friese Boys-spelers. Lammert Dijkstra en Pier Kempenaar van Friese Boys waren om deze droevige reden afwezig. Beide ploegen speelden de wedstrijd met rouwbanden. Na achttien minuten diende de eerste kans voor WTOC zich aan; Jaap de Bruin bracht Nyckle Smeding in stelling, maar diens schot ging voorlangs. Na vijfentwintig minuten werd Smeding opnieuw gevaarlijk, maar deze keer werd zijn schot gestopt door doelman Jelmer Boorsma.

Een schot van Tedo de Bruin werd door Boorsma tot corner verwerkt. Uit deze hoekschop belandde de bal voor de voeten van Johannes van der Ploeg, die vervolgens hard raak schoot: 1-0. Vijf minuten voor rust maakte Friese Boys gelijk. Een vrije trap van Eelke Venema werd doeltreffend verlengd door Matthias Scholtus: 1-1. Na rust nam Friese Boys de leiding, toen Eelke Venema na een scrimmage raak schoot: 1-2. Nadat Jilles Bosma zijn schot gestopt zag door Jelmer Boorsma, verhoogde Friese Boys de voorsprong. Na een vrije trap van Luutzen Postma kopte Sander Hoekstra raak: 1-3. Een schot van Tedo de Bruin werd daarna gestopt door Boorsma en ook pogingen van Nyckle Smeding en Sybren Bosma hadden geen resultaat voor WTOC.

In de slotfase kreeg Friese Boys na snelle counters mogelijkheden op een hogere score, maar Rienk Postma schoot naast en Mark de Boer stuitte op doelman Hoiting.