Tafeltennis Bergum

LEEUWARDEN - In de tweede klasse kwam het team van Tafeltennisvereniging Bergum in de uitwedstrijd tegen Ready niet verder dan een 6-4 verlies.

Van de Bergumers bleven Jan Minnema en Maurits Postma zonder winst. Het dubbelspel werd wel gewonnen en kopman Marten Polet zorgde voor drie punten. Hij bleef dus ongeslagen door Harry Schadlich, Ivor Hannema en Niels van der Mey te verslaan.

Schermzaal Tóth

't HARDE - Schermvereniging Valiant in 't Harde (Gelderland) organiseerde zaterdag de schermwedstrijd Best of Six - Noord-Nederlands Schermtoernooi met deelname door diverse Nederlandse en Duitse schermclubs.

Bij het onderdeel floret jongens/junioren waren twee leden van de Friese Schermzaal Tóth uit Ald tsjerk, onder leiding van schermleraar Andries Tóth, succesvol: Herre Attema uit Aldtsjerk bereikte in deze categorie de eerste plaats en Remco Post uit Damwâld een fraaie derde plaats.
Tweede werd een schermer uit het Duitse Nordhorn. Herre Attema won bovendien als junior een derde prijs bij de senioren, waarmee Tytsjerksteradiel goed op de kaart is gezet.