Veenwouden klopt VV Zwaagwesteinde

DE WESTEREEN - Voetbalvereniging Zwaagwesteinde heeft zaterdag de derby tegen Veenwouden verloren met 0-2.

Veenwouden had veelvuldig de bal, maar het tempo lag zo laag, dat de Westereenders makkelijk stand konden houden. De kansen waren schaars, maar de afronding was de eerste helft wel goed verzorgd. De enige kans voor rust werd door de gasten dan ook maar direct verzilverd. Spits Wytze Veenstra dook bij een voorzet bij de eerste paal op en verschalkte doelman Gerrit Daleman.

Na rust beet de thuisploeg wat meer van zich af en slaagde er in de eerste twintig minuten zelfs driemaal in om de rappe Jan Eisma te lanceren. Maar dat leverde geen aansluitingstreffer op. Invaller Rinse Procee scoorde vijf minuten voor tijd 0-2 voor Veenwouden.