Be Quick wint streekderby: 2-1

DOKKUM - Be Quick Dokkum heeft ook de tweede wedstrijd na de winterstop gewonnen. Het team van Dick Sangers was met 2-1 te sterk voor buurtgenoot Veenwouden.

Be Quick kwam steeds beter in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft bestrafte scheidsrechter René Boer een verdedigende actie van de gasten. Gert Jan Koopmans werd aangetikt in het strafschopgebied en vanaf elf meter wist Rudolf Banga de Dokkumers op voorsprong te zetten. De 2-0 liet na rust niet lang meer op zich wachten. Uit een vrije trap van Aron Beintema kopte Jordi van der Weg fraai raak. Een kwartier voor het einde kwam Veenwouden terug. De sterk ingevallen Rinse Procee had al een paar goede voorzetten afgeleverd, maar uit zijn prima genomen hoekschop kon Wytze Veenstra de aansluitingstreffer inkoppen: 2-1.