Dela Sabuni van Broekster Boys (tweede van rechts) hield Zeerobben
bezig.
Dela Sabuni van Broekster Boys (tweede van rechts) hield Zeerobben bezig. Foto: Jacqueline Jongsma

Broekster Boys haakt af in degradatieduel

DAMWALD - Een goede uitslag zou Broekster Boys tegen Zeerobben uit Harlingen zomaar weer in de race voor lijfsbehoud brengen, maar het werd zaterdag een 0-4 nederlaag, waar veel supporters op meer hadden gehoopt.

Broekster Boys ging uitstekend van start. Hedgar Hoekstra kreeg de kans om de score te openen, maar zijn schot ging voorlangs. Dela Sabuni was een plaag voor de Zeerobben-defensie en werd met stevige overtredingen afgestopt. Broekster Boys was de bovenliggende ploeg, maar toen door een communicatiefout tussen Jos Regnerus en keeper Sybren Terlouw de verdediger de bal niet goed meer weg kon werken, was het David van der Pol die de bal in het lege doel kreeg.

Voortvarend

Ook in de tweede helft ging Broekster Boys voortvarend uit de startblokken, maar was het na een minuut of tien toch Zeerobben dat de voorsprong vergrootte. Tim Oosterbaan was de doelpuntenmaker. Een tik die Broekster Boys niet meer te boven kwam. Higor sa Silva wist even later de 0-3 aan te tekenen en toen was het verzet wel gebroken. Broekster Boys zakte, hoe hard het ook vocht, door de ondergrens.
Invaller Draaisma rondde de mooiste aanval van de dag prachtig af en daarmee deelde Zeerobben een flinke tik uit in Damwâld.

Het gat met Zeerobben (op de veilige elfde plaats) groeide naar vijf punten, maar het gat met de directe degradatieplaats slonk tot vier puntjes door de overwinning van VV Groningen op Leeuwarden Zwaluwen. Een slechte dag dus voor een iedereen die Broekster Boys een warm hart toedraagt. Het zal zo nog een hele kluif worden om de doelstelling te halen. Zaterdag zijn er weer nieuwe kansen tegen vv Balk. Er zijn tenslotte nog twaalf wedstrijden te spelen.