Goud OBQ-DFS

BURGUM - In sportcomplex de Wetterstins werd zaterdag de eerste plaatsingswedstrijd ritmische gymnastiek tweede divisie voor duo's en individuele gymnastes van district Noord Nederland gehouden. Sinds januari 2020 heeft OBQ ook een afdeling ritmische gymnastiek in Franeker.

Na de tweede plaatsingswedstrijd op 7 maart in Oostwold is bekend wie zich geplaatst heeft voor de landelijke finale. Acht van de tien individuele kampioenen kwamen van OBQ-DFS. In totaal werd er tien keer goud, negen keer zilver en vijf keer brons gewonnen door deze gymnastes en vijfmaal zelfs een volledig bezet podium. Bij de senioren won Amber Hauser voor Baukje Post en Nadine Hoitinga de tweekamp met bal en knots.

Ook bij de seniorenduo's met hoepel waren er de plaatsen 1, 2 en 3. Nadine Hoitinga en Laura Heijmans wonnen goud voor Baukje Post en Veronique Hillebrand en het brons ging naar Kirsten de Weerd en Nadine Hoitinga. Bij de junioren 2007 won Seraya Broersma, Sanne ter Weeme werd tweede en Veerle Tuinema derde met hun bal- en knotsoefening. Bij de prejunioren met touw won Alissa van Vliet voor Elin Stam en Maaike Tijpens.

De overige kampioenen waren Ilse Andersson, Sophia Lettinga, Fardau Olthof, Larissa Zwerver en Sara Boonstra.