NK jeugdrenners Otto Ebbens

MOERGESTEL - Vijf jeugdrenners van wielervereniging Otto Ebbens uit De Westereen deden zaterdag mee aan het Nederlands kampioenschap veldrijden in Moer gestel.

Collin Stienstra (7) behaalde in categorie 1 de zevende plek. Djurre Kroontje (9) reed in categorie 3 naar een mooie zeventiende plek waarbij hij ongeveer de helft van het rennersveld achter zich liet. Ook Jeffrey Stienstra (10) eindigde in categorie 4 knap in de middenmoot. De wedstrijddag werd mooi afgesloten met twee renners in categorie 7: Jasper Wiersma en Rik van der Molen (13). Rik eindigde na een geweldige start op plaats 50 en Jasper kwam als achtenzestigste over de meet.

Tafeltennis

DOKKUM - Het eerste tafeltennisteam van Bergum is de tafeltenniscompetitie met een 8-2 nederlaag begonnen. Bergum is een klasse hoger ingedeeld als waar zij recht op hadden. In Dokkum tegen het tweede team, bleef Mike Simons van Bergum zonder winst. De twee tegenpunten van Bergum kwamen van Marten Polet en Maurits Postma, zij wisten beiden van Jelmer de Vries te winnen. Het team zal alle zeilen moeten bijzetten om niet te degraderen.