Eremetaal Judo Kings op Wintertoernooi

DEDEMSVAART - In Dedemsvaart was zaterdag het jaarlijks Wintertoernooi. Ruim 850 judoka's kwamen op de mat. Naast het reguliere toernooi was er ook een Opstap-gedeelte voor de beginnende wedstrijdjudoka's. Ook in Dedemsvaart waren de judoka's van de Judo Kings succesvol.

Een groot aantal judoka's deed voor het eerst mee in zowel een nieuwe leeftijds- als gewichtsklasse. De volgende judoka's wisten met eremetaal huiswaarts te keren. Eerste werd Sanne Hartman (tot 15 jaar, tot 44 kilogram), in dezelfde klasse won Minke de Ruiter het brons. Svenna Rooker (tot 12 jaar, tot 40 kilogram) wist in haar klasse het zwaar bevochten goud te winnen. Goud was er ook voor Hessel Nicolai in de klasse tot 81 kilogram, tot 21 jaar. Eerste werd Friso Elzinga in de klasse tot 12 jaar tot 30 kilogram. Amara Buwalda won het goud bij de meisjes tot 15 jaar tot 48 kilogram. Ook een eerste prijs voor Mirthe Hartman, tot 12 jaar, tot 44 kilogram. Ingrid de Ruiter wist eerste te worden in de klasse tot 10 jaar tot 29 kilogram. In deze klasse wist Frans de Boer de zilveren plek te bezetten.

Tweede werden Riemer Jelte Buwalda (tot 15 jaar tot 38 kilogram), Daan Dijkstra (tot 10 jaar, tot 24 kilogram), Daan Plutschouw (tot 10 jaar, tot 28 kilogram) en Kris Postma (tot 12 jaar, tot 34 kilogram). Derde prijzen waren er voor Rik Postma, Naud de Ridder, Marc Veenstra, Brecht van der Heide, Wytze Postma en Jarno Veenstra. In Antwerpen was Rixt Geertsma actief in zowel de klasse tot 63 kilogram tot 18 als tot 21 jaar. Met goed judo wist ze hier tweemaal een gouden plak te winnen.