Leerlingen aan het werk op het leerplein.
Leerlingen aan het werk op het leerplein. Foto: Ingezonden

Vernieuwd gebouw voor CSG Liudger Burgum

BURGUM - CSG Liudger Burgum gaat met de tijd mee. Om het gewenste onderwijs vorm te kunnen geven, zijn er het afgelopen jaar aanpassingen gedaan in het gebouw. De locatie is voorzien van nieuwe vloeren, verlichting en leerpleinen.

Op de leerpleinen kunnen de leerlingen samen of alleen en onder begeleiding van hun coach of vakdocent werken aan hun leerdoelen. Leerdoelen kunnen persoonlijk of vakinhoudelijk zijn en worden in afstemming met de coach bepaald.

Iedere leerling heeft een coach. De coach is het eerste aanspreekpunt voor de leerling, ouders/verzorgers en klas. Er zijn individuele en klassikale coachmomenten. Tijdens deze momenten wordt stilgestaan bij de voortgang van de leerling, de gestelde leerdoelen en planning, maar ook bij zaken die de hele klas aangaan. De week wordt vrijdags afgesloten met een leerdoelcheck. De leerling kijkt dan hoe het met de te behalen leerdoelen staat en wat voor extra uitdaging of hulp hij/zij nodig heeft.

"We vinden het belangrijk dat iedere leerling zijn weg vindt en voldoende aandacht krijgt. Bij ons op school worden leerlingen gestimuleerd om samen met de docenten, klasgenoten en ouders het beste uit zichzelf te halen. Want samen kun je meer dan alleen", aldus Mieke IJedema, directeur CSG Liudger Burgum.

Leerlingen worden uitgedaagd om zich te verbreden en te verdiepen in onderwerpen of vaardigheden. Binnen het rooster is daar ruimte voor. Bij goede resultaten kunnen ze bijvoorbeeld vakken waar ze goed in zijn op een hoger niveau volgen en het schooljaar erna opstromen.
Als een leerling ondersteuning of begeleiding nodig heeft, wordt in overleg met de coach gekeken welke hulp passend is. Dit kan extra begeleiding zijn bij een specifiek vak, het leren leren, dyslexie of dyscalculie. IJedema: "We zijn erg trots op het vernieuwde gebouw. Met de aanpassingen kunnen we nog beter inspelen op de behoeften van onze leerlingen."
Op woensdag 29 januari vindt het Open Huis plaats van CSG Liudger Burgum. Kinderen uit groep 7 en 8 kunnen van 18.00 – 21.00 uur, samen met hun ouder(s)/verzorger(s), kennismaken met de school. Twee weken na het Open Huis organiseert de school proeflessen voor leerlingen met een vwo-advies en last-minute open lessen voor leerlingen die nog twijfelen over hun toekomstige school. De proeflessen vinden maandag 10 februari van 14.15 – 16.00 uur plaats en de open lessen donderdag 13 februari van 8.30 – 10.00 uur. Meer informatie staat op www.csgliudger.nl/voorlichting.