Tjeerd en Afien Daane temidden van de leden van Loopclub 
Burgum.
Tjeerd en Afien Daane temidden van de leden van Loopclub Burgum. Foto: Ingezonden

Loopclub Burgum zwaait Tjeerd Daane uit

BURGUM - Na tien jaar trainer te zijn geweest van Loopclub Burgum stopt Tjeerd Daane ermee.

Afgelopen zaterdag werd hij door 'zijn lopers' getrakteerd op een feestelijke afscheidsmiddag. De start van deze middag was bij het ijsbaanhokje in het Wetter- en Willepark. Samen met echtgenote Afien werd Tjeerd per BurgumMobyl over een route met oude trainingslocaties gereden. De leden van de loopclub begeleidden hen, hardlopend of op de fiets. Onderweg is op een aantal locaties stilgestaan bij zijn kleurrijke trainerscarrière. Daar werd ook een aantal van zijn gevleugelde uitspraken aangehaald.

Onderweg kreeg de stoet natuurlijk de nodige bekijks; het gebeurt ook niet alle dagen dat er zoveel lopers tegelijk door Burgum komen. Bij terugkeer in het park liepen de leden met zijn allen nog een ererondje over de ijsbaan, waar hem bij de finish een hekje werd aangeboden met de namen van alle lopers erop. Na het afsluiten van het actieve gedeelte nam Thony van der Veen, eigenaar van Loopclub Burgum, het woord en bedankte Tjeerd voor zijn onvermoeibare inzet. Daarna werd hem een herinneringsboek aangeboden met daarin van ieder lid een of meerdere A4-tjes met zijn/haar herinnering aan Tjeerd.
Om Tjeerd iets te geven waardoor hij dagelijks aan de lopers herinnerd zou worden, was bedacht om hem een mooie verrekijker cadeau te doen met daarnaast voor Afien een mooie bos bloemen én een cadeaubon voor een bezoek aan het Jopie Huismanmuseum in Workum. Als klap op de vuurpijl had de organisatiecommissie een 'Uitzwaailied' ingestudeerd. De tekst bestond uit onderwerpen die betrekking hadden op Tjeerd en zijn trainersschap.