Nieuwe cd van Griet Wiersma

WALTERSWALD - Griet Wiersma, de koningin van het Friese levenslied heeft na 10 haar nieuwe cd uit. Het nieuwe album van Griet is zeer speciaal, vandaar de naam 'Oars as oars'.

Er staan maar liefst 21 nummers op deze cd. Griet verzorgt ook regelmatig country-avonden en zingt dan country classics. Vaak is hier dan de vraag of dit op cd te verkrijgen is. Aan deze vraag heeft zij nu gehoor gegeven door een vijftal countryclassics aan deze cd toe te voegen. Er staan negen nieuwe Friese sololiedjes op, en maar liefs zeven duetten met vrienden/collega's, onder andere Anneke Douma, Piter Wilkens, Jaap Louwes en een countryduet met Hendrik Waringa (Early Bird). Griet Wiersma is populair in onze provincie. Afgelopen november organiseerde zij samen met Piter Wilkens het achtste Frysk Sjongers Gala. Zij zijn al weer druk bezig met het negende gala dat plaats zal vinden op 21 november 2020.

Ook heeft Griet drie jaar terug het initiatief genomen om de Friese theaterproductie FLJIMSK op te zetten. Dit in samenwerking met Piter Wilkens en Minze Dijksma. De jarenlange theaterervaring wilde zij in stand houden. Deze show valt in de smaak bij het Friese publiek en de hoofdredacteur van Omrop Fryslân heeft besloten de show op te nemen en uit te zenden. De opnames zullen 1 april plaatsvinden, locatie en kaartverkoop wordt nog bekendgemaakt. De cd is verkrijgbaar bij Griet thuis, 06 25226432,
via een privébericht op haar Facebook, via de website www.grietwiersma.nl
en bij Primera van der Weg, Winkelcentrum Damwâld, 0511 423900.