De seniorengroep ritmische gymnastiek van OBQ/DFS.
De seniorengroep ritmische gymnastiek van OBQ/DFS. Foto: Ingezonden

Judo FMT, ritmisch succes OBQ/DFS

GRUITRODE - Zaterdag opende het judoseizoen met een toernooi in het Belgische Gruitrode. Van FMT Sport uit Oentsjerk/Feanwâlden deden twee judoka's mee.

Sven Moojen (13 jaar, tot 46 kilo) won zijn eerste partijen overtuigend. In de halve finale verloor hij van de latere kampioen waarna hij met enorme vechtlust en motivatie de bronzen beker mee naar huis nam. Leah Offenberg (13 jaar, tot 44 kilo) was net overgestapt naar de volgende gewichtscategorie. Ze verloor de strijd om brons en werd vijfde.

Ritmische gymnastiek

AMSTERDAM - In sportcentrum Ookmeer werd zondag de New Years Trophy georganiseerd. Aan dit internationale toernooi ritmische gymnastiek namen gymnastes deel uit België, Duitsland Spanje en Nederland. De ritmische groepen van OBQ-DFS uit Leeuwarden en Burgum lieten twee mooie choreografieën zien. De seniorengroep met Nijah de Boer, Arjanne Jansma, Kirsten de Weerd, Baukje Post en Nadine Hoitinga kwam voor het eerst in deze samenstelling in actie op een wedstrijd met hun hoepeloefening en won meteen de tweede prijs. De prejuniorengroep met Martha Prins, Marit Rienks, Djessie de Boer, Elin Stam en Irene de Haan lieten hun nieuwe baloefening zien en wonnen de derde prijs. Individueel kwam seniore Nijah de Boer in actie met haar hoepel- en knots oefening en eindigde als zesde.