Ondanks lockdown samen te sporten

BEETERZWAAG - Sportbedrijf 'Karin’s Fit en fun' start vanaf 5 januari met een buitensportprogramma in de speeltuin van it Merkelan in Beetsterzwaag. Er zijn minimaal 10 deelnemers per groep en maximaal 24. Ook niet-leden zijn welkom.

Voor zowel volwassenen als kinderen zijn er diverse opties. Zij kunnen zich opgeven voor bepaalde dagen en bepaalde uren. Op woensdag- en vrijdagmiddag bijvoorbeeld worden er spelletjes, freerunnen en gymnastiek georganiseerd voor kinderen vanaf 6 jaar. Van 13.00 tot 13.45 uur zijn de activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar. Iedereen is verplicht zich op te geven via info@karinsfitenfun.nl. Kijk voor meer info op
www.karinsfitenfun.nl.

Blaue hont is zoek

BURGUM - Het metershoge beeld 'De Blaue Hont', dat als kunstwerk door de gemeente Tytsjerksteradiel is aangekocht met als doel geplaatst te worden op het Van Sminiaplein in Burgum, schijnt zoek te zijn.

Op Facebook gaan berichten rond, dat tijdens de kerstdagen de Blaue Hont verdwenen is 'uit de stal van bronsgieterij Kemner in Cuijk'. Hoe de 1500 kilogram wegende bronzen hond spoorloos kan zijn, is de bronsgieter een raadsel. Hopelijk gaat het om een oudejaarsstunt en duikt hij nieuwjaarsdag weer op.