Stichting COB wordt opgeheven

BURGUM - De Stichting Commissie Ontspanning Burgum - opgericht in 1936 en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel sinds 1977 - zal eind van dit jaar ophouden te bestaan.

De commissie organiseerde twee maal per jaar een gezellige middag voor ouderen van 60+ uit Burgum. Helaas heeft het bestuur van de stichting moeten besluiten tot een definitieve stop.

Het opheffen van de stichting is versneld door de coronacrisis, maar was al in zicht. De maatregelen ter voorkoming van verspreiding van dit virus hebben het al bijna een jaar onmogelijk gemaakt de activiteiten voort te zetten.

De meest optimistische verwachting is dat het nog tot medio 2021 zal duren voor men weer in wat grotere groepen kan samenkomen. En ook dan zullen er nog veel ouderen terughoudend zijn voor deelname aan deze activiteiten.

Om die reden heeft het bestuur besloten tot een vervroegde opheffing van de stichting.

Het nog resterend vermogen wordt binnen de doelstelling van de Stichting Commissie Ontspanning Burgum doorgegeven aan de afdeling Tytsjerksteradiel en omstreken van de Nationale Vereniging Zonnebloem en aan de Vereniging van Dorpsbelangen Burgum.