Eigen productie van De Lawei gaat door!

DRACHTEN - Deze kerstvakantie zou de aftrap zijn van een dertiental vertoningen van de voorstelling 'Hoe de show begon. En opnieuw, en opnieuw en opnieuw'. Door de huidige coronamaatregelen zijn de theaters, en dus ook Schouwburg De Lawei, dicht. Desondanks is er heugelijk nieuws: de voorstelling wordt verplaatst. De show begint gewoon opnieuw!

De première van de voorstelling vindt plaats op 22 januari 19.00 uur, waarna de voorstelling tot en met 31 januari nog negen keer exclusief te zien is in Schouwburg De Lawei. Alle decorstukken staan nu nog te wachten in De Lawei en de makers staan dan ook te popelen om vanaf 16 januari weer te gaan repeteren.

De voorstelling wordt gemaakt door en met regisseurs, acteurs, muzikanten en acrobaten uit Noord-Nederland. Makers Lisa Groot Haar, Yotka Kroeze, Fulkaan, Philippien Bos en Paul Passchier & Wilma Hoornstra maken allemaal een korte scène in deze gezamenlijke knusse familievoorstelling.

De proeverijen van voorstellingen zijn aan elkaar verbonden door een verrassende wandeling waarbij er onderweg van alles op je pad komt. Een familievoorstelling met musical, toneel, acrobatiek, film en muziek. Een echt spektakel. Grappig, ondeugend, verrassend en echt voor iedereen (jong en oud) een avontuur.

De voorstelling is geheel coronaproof. Het publiek is verdeeld over vijf groepen (met maximaal 30 personen), welke allemaal via een andere ingang het gebouw binnen komen en elkaar niet zullen kruisen. Het publiek wandelt, onder begeleiding, in kleine groepjes een route door het gebouw. Uiteraard wordt er gezorgd dat er altijd 1,5 meter afstand van elkaar gehouden wordt. De voorstelling speelt van 22 januari tot en met 31 januari 2021. De kaartverkoop is inmiddels gestart via www.lawei.nl.