Afbeelding
Foto:

Het is traditie, en gelukkig: ook dit jaar Kinderspul

12 augustus - DRACHTEN - In diverse wijken en dorpen in Smallingerland wordt deze week Kinderspul georganiseerd. Maandag vond de eerste activiteit plaats in De Bouwen: kinderen die zich hadden opgegeven voor de beperkte plaatsen mochten mee naar Jumpstyle.

Elke wijk, ieder dorp, geeft zijn eigen invulling aan de dagen. Sommige hebben een programma van 1 dag, andere hebben een programma verspreid over meerdere dagen. Bij diverse activiteiten kunnen kinderen onbeperkt meedoen. Bij andere activiteiten is het aantal deelnemers gelimiteerd, vanwege de kosten en/of vanwege de corona-regels.

Zo ging het Kinderspul van Opeinde naar Spijkerdorp in Drachten en deed de jeugd van Rottevalle outdoorspelletjes bij Paviljoen De Leijen. De vrijwilligers van Kinderspul Oudega gingen met de oudere jeugd naar Earnewâld, survivalen en kanovaren. Drachtster wijk De Swetten startte met een vossenjacht door de wijk en had de hele week daarna talloze activiteiten. De kinderen van De Folgeren genoten onder andere van een openluchtoptreden van Okidoki.