Cultuurfonds Fryslân ondersteunt onder meer theaterproductie Karanténe in Tytsjerk. Op deze foto verbeeldt Marja Riedstra het verhaal van een meisje (Lise Nagelkerke uit Tytsjerk) dat honger heeft en in karantêne zit.
Cultuurfonds Fryslân ondersteunt onder meer theaterproductie Karanténe in Tytsjerk. Op deze foto verbeeldt Marja Riedstra het verhaal van een meisje (Lise Nagelkerke uit Tytsjerk) dat honger heeft en in karantêne zit. Foto: @Purefoto

Cultuurfonds steunt 38 projecten

29 juli - LEEUWARDEN - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân zegt aan 38 cultuur- en natuurprojecten een financiële bijdrage toe. Hiermee gaat een bedrag van € 75.526 naar de sector, die het door de coronacrisis zo moeilijk heeft.

Musea zijn dicht, theatervoorstellingen gaan niet door en festivals zijn afgelast. Daarom is het juist nu belangrijk om makers te blijven ondersteunen. Het cultuurfonds is coulant met het uitbetalen van eerder toegezegde bedragen. Ook als een evenement of project niet (geheel) door kan gaan kunnen bepaalde kosten toch worden vergoed, waarbij ook aandacht is voor betaling van zzp'ers.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is voorvechter van een samenleving waarin cultuur en natuur mensen verbinden en verrijken. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd.