Actiegroep: "Geef Sanjesfjild groene toekomst"

OENTSJERK - De actiegroep ‘Behoud het landschap in de Trynwâlden’ blijft zich inzetten voor het niet bebouwen van het Sanjesfjild aan de Sanjesreed pal ten westen van Oentsjerk. De gemeenteraad van Tytsjerksteradiel zal er nog een oordeel over moeten geven.

Burgers kunnen tot 20 januari zienswijzen indienen. In Weekblad Actief van vorige week werd de indruk gewekt dat het gemeentelijke plan voor het bedrijventerrein op deze locatie al definitief is. De actiegroep beklemtoont dat dit feitelijk niet correct is.

"Als actiegroep ‘Behoud het landschap in de Trynwâlden’ gaan wij ervan uit dat de raad het wijze besluit neemt om niet in te stemmen met dit plan, en mee zal gaan met de luide roep in de samenleving om ons landschap niet verder te verpesten met wéér een nieuw bedrijventerrein", meldt de groep. "Ook in de Trynwâlden vinden steeds meer mensen dat een bedrijventerrein op deze plek, ver van bijvoorbeeld de Sintrale As, volstrekt onlogisch is. Vanwege het vele groen en het prachtige landschap zien velen Oentsjerk als een aantrekkelijk woondorp."
B. en w. vinden het bedrijventerrein nodig, gelet op de vraag van bedrijven uit de Trynwâlden.