Zeilschool Veenhoop neemt camping over

DE VEENHOOP - Per 1 december heeft Zeilschool De Veenhoop de campingactiviteiten overgenomen en een deel van de jachthaven van Watersport en Recreatie De Veenhoop.

Daarmee breidt Zeilschool De Veenhoop haar onderneming aanzienlijk uit. De Veenhoop Watersport en Recreatie heeft met het afstoten van de kampeer-activiteiten de handen vrij om zich te richten op het ontwikkelen van Natural Resort Fryslân, het park met recreatiewoningen in het topsegment. Van Natural Resort Fryslân is de eerste fase nu gereed, de tweede fase zal naar schatting in 2022 volledig klaar zijn.

Beide partijen spreken van een win-win situatie en vinden dat De Veenhoop nu nog meer aantrekkingskracht krijgt voor watersporters en andere recreanten. Dat is gunstig voor beide partijen en eveneens gunstig voor de leefbaarheid van het dorp en omgeving.

Met de aankoop van de camping zal Zeilschool De Veenhoop beter dan nu in staat zijn om aan bijvoorbeeld de (groot-)ouders van de kinderen die een zeilcursus volgen accommodatie te bieden. Daarnaast zal er het nodige aan arrangementen worden aangeboden waarbij huurders van recreatie-villa's bij Natural Resort Fryslân gebruik kunnen maken van de kennis en kunde bij Zeilschool De Veenhoop en andersom cursisten van de zeilschool tegen gereduceerd tarief accommodaties kunnen huren bij Natural Resort Fryslân.

Zowel Zeilschool De Veenhoop als Natural Resort Fryslân zullen hun eigen huurvloot hebben waarbij door onderlinge uitwisseling de recreant optimaal bediend kan worden.