Je kunt nu ook in Drachten deze stoere teamsport beoefenen.
Je kunt nu ook in Drachten deze stoere teamsport beoefenen. Foto: Pixabay

Nieuw cheerleading in Drachten

DRACHTEN - De Frisian Cheer Stars verhuizen naar Drachten. Vanaf deze week start de groep vanaf 11 jaar. Deze groep traint elke dinsdag en vrijdag van 18.00 tot 20.30 uur in sporthal de Splitting. Na de kerstvakantie starten er ook cheerleading-lessen voor kids en jeugd.

Wat is cheerleading?

Cheerleading is een combinatie van acrobatiek, tumbling en dans. Een explosieve teamsport voor jongens en meiden; stoer, snel, sterk en spannend! Een routine bestaat uit een yell, stunts, piramides, baset tosses, tumbling en dans. In de yell wordt het publiek meegenomen in de routine van de atleten. Waarna de routine uitgevoerd wordt met flikflakken, salto’s, schroeven en prachtige stunts!

Wie zijn de Frisian Cheer Stars?

De Frisian Cheer Stars is de cheerleading-club van Nederland. De Frisian Cheer Stars is onderdeel van Van der Lei Talent Academie, opgericht in 2013 en is lid van de Dutch Cheerleading Association (DCA). De Frisian Cheer Stars is het innovatieve cheerprogramma in Friesland, voor iedereen van vijf jaar en ouder die met de groeiende sport cheerleading bezig wil zijn.

Doe mee!

Kom vrijblijvend een les meedoen met onze cheerleaders! Aanmelden kan via de website: www.vanderleitalentacademie.nl.