Jeugd van KV Drachten (groen) en Drachtster Boys juicht al voor de winnaars. De hoofdprijs is een camper van Veneboer aan de Loswal in Drachten. Scan met de ActiefPlus-app de foto, dan ziet u het promofillmpje.
Jeugd van KV Drachten (groen) en Drachtster Boys juicht al voor de winnaars. De hoofdprijs is een camper van Veneboer aan de Loswal in Drachten. Scan met de ActiefPlus-app de foto, dan ziet u het promofillmpje. Foto: Actief Media

Grote verloting KV Drachten en Drachtster Boys

DRACHTEN - Twee grote sportclubs in Drachten, Korfbalvereniging Drachten en voetbalvereniging Drachtster Boys, houden samen met Verloterij.nl een grote verloting. Een camper ter waarde van 100.000 euro, inclusief € 25.000 euro leefgeld, is de hoofdprijs.

De opbrengst van de verloting is voor het opknappen en verduurzamen van de beide sportparken, maar ook voor een 'BeleefTV' van het Odensehuis in Drachten. Bij zowel Drachtster Boys als KV Drachten leeft de wens om het eigen sportpark grondig te verduurzamen. LED-verlichting, zonnepanelen, warmtepompen… zowel de Snij Noord Hal als het Drachtster Bos kunnen een opknapbeurt gebruiken om toekomstbestendig te zijn, milieuvriendelijk én kostenbesparend.

De investeringen daartoe zijn echter hoog, vandaar de gezamenlijke verloting onder de noemer: ‘Winnen doen we samen!’ De clubs werken samen met Verloterij.nl, eerder betrokken bij de grote verloting van een huis in Oudebildtzijl en een vakantiehuis in Drenthe.
Behalve de hoofdprijs ter waarde van 125.000 euro zijn er nog 63 prijzen. De tweede prijs is een Audi A5 ter waarde van € 50.000, de derde een reischeque van € 5.000. Loten kosten € 29,00 per stuk.

Een gedeelte van de opbrengst is voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten. Dit is een gemoedelijk inloophuis, waar iedereen die met dementie te maken heeft welkom is. Het Odensehuis in Drachten draagt de naam van Dirk Baron, journalist bij Omrop Fryslân. Hij overleed in 2017 op 37-jarige leeftijd na de diagnose Alzheimer. Dirk Baron was jarenlang lid van KV Drachten.

KV Drachten/Van der Wiel is met 370 leden een van de grote korfbalverenigingen van Noord-Nederland. De club heeft aan de Sportlaan de beschikking over een eigen sporthal: de Snij Noord Hal. Voetbalverenging Drachtster Boys is een van de grootste voetbalclubs van Noord-Nederland, met zo'n 900 leden. Die speelt in het ‘eigen' Drachtster Bos, maar de club maakt ook regelmatig gebruik van de Snij Noord Hal. Ga naar: https://drachten.verloterij.nl