Cabaretier Pieter Jouke met zijn nieuwe programma Laars Lappen.
Cabaretier Pieter Jouke met zijn nieuwe programma Laars Lappen. Foto: Thierry Schut

Cabaretier Pieter Jouke in Schierstins

FEANWALDEN – Wie cabaretier Pieter Jouke wil zien optreden, moet naar de Schierstins in Feanwâlden. Het is naast Vlieland de enige plek in Friesland waar hij de komende maanden optreedt, namelijk op vrijdag 11 december om 19.30 uur. Hij brengt de try-out van zijn nieuwste programma Laars Lappen.

Pieter Jouke heeft iets met noordoost-Friesland. Vier kilometer ten oosten van Feanwâlden heeft Pieter Jouke een deel van zijn kindertijd doorgebracht in de gereformeerde pastorie van De Westereen. Bovendien komt hij voor de derde keer op het podium van De Schierstins. In ‘Laars Lappen’ – onder regie van Annelies Herfst - trakteert Pieter Jouke zijn publiek weer op mooie verhalen, interessante inzichten en hilarische grappen. Hij linkt het onlinkbare aan elkaar en geeft bestaande ideeën een draai. Niet alleen het podium is bekend terrein voor deze cabaretier, hij schrijft ook mee aan de teksten voor ‘Zondag met Lubach' en levert een wekelijkse bijdrage aan het radioprogramma De Taalstaat.

Vanwege de corona-maatregelen is er een beperkt aantal plaatsen en moet er gereserveerd worden bij de Schierstins via info@schierstins.nl of 0511 472937. Bezoekers dienen de overheidsregels vanwege het coronavirus in acht te nemen. Als gevolg van de corona-maatregelen duurt de try-out ruim een uur. Bij voldoende belangstelling is er een tweede optreden om 21.30 uur.