Collecte voor vluchtelingenkinderen

BURGUM - In de week van 29 november tot en met 5 december is er in Burgum een huis-aan-huiscollecte voor vluchtelingenkinderen in Griekenland. Deze collecte wordt "folslein coronaproof" gehouden, belooft mede-organisator Tea Procee namens Kerk in Actie in Burgum.

De situatie van de vluchtelingenkinderen in Griekenland is, na de brand in Moria, urgenter dan ooit. Meer dan 50.000 kinderen verblijven onder erbarmelijke omstandigheden op diverse Griekse eilanden. Sommigen al drie jaar. Eén van hen is Anis Gul uit Afghanistan.

Ze zegt (vertaald): “Afghanistan is een prachtig land waar mensen hun kinderen een goed leven willen bieden. Maar oorlog maakt dit onmogelijk. Slechte mensen zorgen ervoor dat wij niet naar school kunnen en dat je er je leven niet zeker bent. Ik ben gevlucht omdat ik in vrede wil leven en naar school wil. Als ik maar bij mijn familie kan zijn en niet jong hoef te trouwen.”

Landelijke collecte

Kerk in Actie, de organisator van de huis-aan-huiscollecte, helpt de vluchtelingenkinderen in Griekenland met voedsel, kleding en onderwijs en probeert ze op een betere plek te krijgen. In meer dan zeshonderd plaatsen in Nederland gaan collectanten in de eerste week van december langs de deuren.

"Ik vind het vreselijk wat die kinderen in Griekenland meemaken. Ze hebben er niet om gevraagd en hebben part noch deel aan de situatie”, vertelt een collectant.
Zie ook op internet: kerkinactie.nl/griekenland