Gratis theaterworkshops Het Achterland

DRACHTEN - Het Achterland geeft tijdelijk gratis theaterworkshops om ouders in Noordoost-Fryslân tegemoet te komen in Coronatijd. Waar het cultuurlab normaliter lesgeld rekent voor deelname aan de workshops, komt dit in de eerste maanden van 2021 volledig te vervallen. Het Achterland wil zijn workshops hiermee toegankelijk maken voor alle kinderen in de regio, in een tijd waarin veel mensen wat minder te besteden hebben.

Het Achterland biedt cultuureducatie aan voor kinderen en jongeren in Noordoost-Fryslân, op basisscholen en in het cultuurlab, gevestigd in de Molkfabryk te Burgum. Hier worden op woensdagmiddag naschoolse workshops gegeven aan kinderen van 6 tot en met 11 jaar. Op zaterdagmiddag is er een verdiepingsprogramma voor jongeren van 12 jaar en ouder. Voor de naschoolse workshops waren er de afgelopen periode aanzienlijk minder aanmeldingen dan voorheen. Logisch, vindt algemeen directeur Adriaan Groffen. "Het is een lastig jaar geweest voor iedereen en veel mensen hebben wat minder te besteden door de pandemie. Toch is creativiteit en samen plezier maken juist nu heel belangrijk voor kinderen. Om ouders een beetje te ontzien, bieden we tijdelijk gratis naschoolse workshops aan na de kerstvakantie.”

Eerder dit jaar beloofde de Provincie Fryslân vierjarige financiële steun aan Het Achterland, ingaande per 2021. Het Achterland biedt vier blokken van vijf workshops op woensdagmiddagen gratis aan. Het eerste blok gaat van start op woensdag 6 januari 2021. Ouders kunnen kinderen aanmelden via www.hetachterland.nl.