Meubelmaakster Nynke van der Veen heeft een eigen bedrijf met een werkplaats in het bedrijvenverzamelgebouw aan de Fogelsang.
Meubelmaakster Nynke van der Veen heeft een eigen bedrijf met een werkplaats in het bedrijvenverzamelgebouw aan de Fogelsang. Foto: Actief Media

Maatwerk van Nynke's Meubelmakerij

DE WESTEREEN - Haar klanten willen maatwerk. Meubelmaker Nynke van der Veen is creatief en vindingrijk. Van hout maakt ze meubels en meer.

"Momenteel maak ik tussen de bedrijven door ook allerlei leuke kerst- en sinterklaascadeautjes: broodplankjes met tekst, huisnummerbordjes en naambordjes voor boten of voor huizen; ook leuk om te geven als huwelijks- en geboortecadeaus."

De hoofdmoot van Nynke's Meubelmakerij bestaat echter uit het maken van maatwerkmeubels voor particulieren. "Ik maak allerlei", vertelt de 22-jarige onderneemster. "Salontafeltjes en krukjes, maar ook keukens, tafels en kasten. "Momenteel maak ik luiken voor ramen van een historisch pand. Het huis heeft zonweringpanelen aan de binnenkant van de ramen. Daarvan maak ik een aantal nieuwe."

Restauratiewerkzaamheden vindt Nynke leuk om te doen. "Ik ben geduldig en houd van de precisie die erbij nodig is." Ze is ook creatief. "Ik vind het fijn aparte dingen te maken. Voor een school heb ik bijvoorbeeld een 'boomtafel' gemaakt, een speels vormgegeven tafel met een boom van plaatmateriaal in het midden." Voor het zwembad in Dokkum maakte ze een tafel van de oude sporthalvloer, waarbij ze een turnbrug gebruikte voor de poten. "Mijn klanten hebben vaak een idee. Ik denk mee over het ontwerp, de materiaalkeuze en de constructies en doe de uitvoering."
Nynke's Meubelmakerij | Fogelsang 69, De Westereen | 06-34833015 | www.nynkesmeublemakerij.nl