Anke Veenje te midden van de zaak Kofje en Mear waar ook volop babykleding is te vinden.
Anke Veenje te midden van de zaak Kofje en Mear waar ook volop babykleding is te vinden. Foto: Ingezonden

Kofje & Mear: specialist in babykleding

BURGUM - Kofje & Mear vestigde zich vier jaar geleden aan de Schoolstraat in Burgum. "Het is een winkel gespecialiseerd in babykleertjes en kraamcadeautjes", vertelt eigenaresse Anke Veenje.

Om haar bedrijf een goede basis te geven, besloot ze de helft van de ruimte in te richten als een horecagelegenheid. "We stonden al snel bekend als de locatie met de lekkerste koffie van Burgum. We serveren tevens vers belegde broodjes en huisgemaakt gebak." Vorig jaar is de zaak uitgeroepen tot Leukste Koffiezaak van Friesland en ook dit jaar hopen ze die titel in de wacht te slepen. "Vooral onze cheesecake is bij heel veel mensen favoriet."

Het winkelgedeelte met babykleertjes is echter ook voortdurend in ontwikkeling. "We voeren inmiddels een tiental merken, zoals de basiscollecties van Noppies, Z8 en Feetje. We zijn volop bezig met het uitbouwen van ons assortiment en hebben nu bijvoorbeeld ook een aantal seizoenscollecties."

Naast babykleertjes in de maten 50 tot 86 vind je bij Kofje & Mear ook accessoires om de babykamer aan te kleden, knuffeltjes en speelgoed. "Dat betekent dat je bij ons hele leuke kraamcadeautjes samenstelt. We hebben kleinigheidjes voor een babyshower, maar kunnen ook mooie kraampakketten op maat maken. We pakken het zo mooi in, dat mensen zeggen dat ze alleen dat al een feestje vinden."

Kofje & Mear | Schoolstraat 43, Burgum | www.kofje-mear.frl