Het centrum van Surhuisterveen wordt opgeknapt.
Het centrum van Surhuisterveen wordt opgeknapt. Foto: Actief Media

"Surhuisterveen goed bereikbaar"

SURHUISTERVEEN - Het opknappen van het centrum van Surhuitserveen gaat snellen dan verwacht, zegt voorzitter Abbe Borger van H&I Surhuisterveen. "Bovendien blijven de winkels goed bereikbaaar en zijn omleidingen duideiijk aangegeven."

Eind september is gestart met de herinrichting. Het eerste resultaat vanaf Torenplein tot aan de Groningerstraat is zichtbaar. De werkzaamheden hoeven geen belemmering te zijn om sinterklaas- en kerstinkopen te doen in het centrum van Surhuisterveen.
Daarom zetten de gemeente Achtkarspelen, de aannemers en H&I alles op alles om de winkels bereikbaar te houden. Komende anderhalve week wordt gewerkt aan de kruising van De Kolk naar de Groningerstraat. Het eerste gedeelte van de Kolk, vanaf de parkeerterreinen bij het Torenplein en de Lidl, is goed bereikbaar. Het gedeelte na de kruising richting De Dellen is bereikbaar vanaf het parkeerterrein bij de AH. De rijrichting is voor de komende twee weken tijdelijk aangepast.

Op deze manier is het mogelijk om via het parkeerterrein bij de AH naar De Kolk te rijden en blijven de winkels goed bereikbaar. "Afgelopen weken konden we, ondanks de werkzaamheden, rekenen op veel aanloop in het centrum", zegt Niels Gruter van Expert.

De doorgaande route vanaf Torenplein naar de Dellen is uiterlijk vrijdag 27 november weer open. Het gedeelte van de Groningerstraat wordt in december gereed gemaakt en is uiterlijk 18 december weer bereikbaar.
www.centrumplan-surhuisterveen.nl