Verkoop gemeentehuis in raad

KOLLUM - De gemeenteraad van Noardeast-Fryslân besluit donderdagavond 19 november over het verkopen van het gemeentehuis in Kollum aan Fotocadeau in hetzelfde dorp. Dat gebeurt in een openbare vergadering.

Dit in tegenstelling tot afgelopen donderdag. Toen gingen de coalitiepartijen mee met het voorstel van b. en w., de verkoop achter gesloten deuren te bespreken. De oppositie was het hier niet mee eens en verliet de vergadering.

Vastgoedbelegger Wim Bulten uit Groningen en Kollumer Dictus Boersma hadden ook geboden op het gemeentehuis, naar hun zeggen hoger dan Fotocadeau. Zij mochten donderdag nog wel in het openbaar inspreken. Zij voelen zich als potentiële kopers benadeeld ten opzichte van Fotocadeau. Met dat laatste bedrijf had de gemeente al overleg voor er werd besloten tot het alsnog 'openbaar' verkopen. Fotocadeau 'won' deze procedure op basis van vage criteria, vinden de bezwaarmakers. Zij zeggen beiden meer te hebben geboden dan de 1,6 miljoen euro waar nu sprake van is.

Een kwestie die ook nog meespeelt is, of Fotocadeau qua bestemmingsplan en milieuvergunning wel 'past' in het gemeentehuis.