Marielle Woltring is beter bekend als LAVALU.
Marielle Woltring is beter bekend als LAVALU. Foto: Jitske Schols

Deze week in De Lawei

DRACHTEN - Schouwburg De Lawei heeft voor de komende week weer een afwisselend programma met LAVALU, HahaHandleiding, Het Filiaal theatermakers en Police.

Componiste, pianiste en zangeres LAVALU flirtte in haar eerste theaterprogramma Solitary High met Debussy, Satie en Schubert. Op 27 november om 20.30 uur brengt ze opvolger Midair, waarin het nachtelijk dromen plaatsmaakt voor leven.

Op 28 november om 19.00 uur begint Madelijne Kool in de voorstelling HahaHandleiding een reddingsoperatie. De lente van haar leven zit erop. Met plantaardig eten, kakkervrij denken, schermloze dagen, klimaatneutrale seks en een instapcursus circulaire economie probeert Kool er het beste van te maken.

Het Filiaal theatermakers brengt op zondag 29 november om 14.00 uur de jeugdvoorstelling Verloren dingen. In een huis ergens in de stad woont een man samen met zijn kat. De man verzamelt spullen die nergens meer thuishoren. Deze vergeten dingen knapt hij op en ieder krijgt zijn eigen plek. Totdat op een dag de man niet meer thuiskomt en de dingen even echt verloren lijken.

In de film Police delen de Parijse agenten Aristide en Virginie niet alleen een heimelijke liefdesaffaire, maar deze lange nacht ook een politieauto met hun collega Erik. Met de ongewone opdracht om asielzoeker Asomidin Tohirov weg te brengen zodat hij kan worden uitgezet naar Tadsjikistan, zijn ze onderweg naar vliegveld Charles de Gaulle. Deze film is te zien op 26, 27 en 28 november en 2 december

Meer info & kaarten:?www.lawei.nl.