ROC Friese Poort online studiekeuze

DRACHTEN - Nu de coronamaatregelen zijn aangescherpt, draait ROC Friese Poort de rollen om en komt bij studiekiezers thuis. Van 16 tot en met 19 november is er een online oriëntatieweek voor studiekiezers én hun ouders. Via de computer, tablet of telefoon kunnen zij op verschillende manieren kennismaken met alle studierichtingen bij ROC Friese Poort en vragen stellen.

De voorlichtingsactiviteiten worden gedurende de week in verschillende rondes aangeboden. Er zijn online voorlichtingen per studierichting en live vragenuurtjes met docenten en studenten. Er kan gechat worden via Facebook en Instagram met studenten en er zijn video’s te zien van de verschillende vestigingen.

“We hadden natuurlijk liever de mensen persoonlijk ontvangen en hen de sfeer van ROC Friese Poort laten beleven. Maar met deze oriëntatieweek proberen we de studiekiezers van goede informatie te voorzien en zo dicht mogelijk bij de ervaring van een echte open dag te komen”, zegt Jelma Dekker, manager marketing en communicatie ROC Friese Poort.

dbieb bezorgt thuis

BURGUM - Alle vestigingen van de dbieb zijn door corona tot en met 18 november gesloten. Om haar leden tegemoet te komen biedt dbieb alternatieve vormen van dienstverlening, waaronder een bezorgservice. Een bestelformulier en uitleg is te vinden op dbieb.nl.