Ook evenementen mogen worden genoemd, mogen worden genoemd bij de namenwedstrijd.
Ook evenementen mogen worden genoemd, mogen worden genoemd bij de namenwedstrijd. Foto: Actief Media

Namenwedstrijd 18 nieuwe Arriva-treinen

HEERENVEEN - Arriva is vrijdag begonnen met een campagne om nieuwe namen te krijgen voor achttien nieuwe treinen die dagelijks door Friesland en Groningen zullen gaan rijden. De vraag is: wat zijn de mooiste bestemmingen in deze twee provincies, waar de treinen naar genoemd kunnen worden.

De campagne duurt tot en met 21 november. Iedereen kan dezer dagen met suggesties komen. Ook samen met juryleden Anne Hettinga, Avine Fokkens, Fleur Gräper, Ben Woldering, Nynke de Jong, Joop Mulder en Evert van Dijk gaat Arriva op zoek naar de mooiste bestemmingen van Groningen en Friesland. Dat kan van alles zijn, zoals een natuurgebied, een festival, een stad of dorp, een kerk, museum of fontein. Reiziger of geen reiziger, iedereen kan meedoen.
De achttien nieuwe WINK-treinen van Arriva zullen vervolgens allemaal een unieke naam krijgen, genoemd naar die mooiste bestemmingen. De treinen rijden binnenkort op de Noordelijke lijnen in Friesland en Groningen.

Iedereen kan zijn of haar favoriete bestemming doorgeven via de website www.arriva.nl/namenwedstrijd.

De jury van de wedstrijd kiest uit alle ingezonden bestemmingen 36 mooie en bijzondere bestemmingen uit. Op deze 36 bestemmingen kan van 1 tot en met 6 december worden gestemd, zodat uiteindelijk de 18 meest genoemde namen worden gekozen.

Begin 2021 maakt Arriva de definitieve namen van bestemmingen bekend die op de treinen komen. In de loop van 2021 komen de treinen geleidelijk op de noordelijke lijnen te rijden.