Fragment van zelfportret van Melda Wibawa.
Fragment van zelfportret van Melda Wibawa. Foto: Ingezonden

Melda Wibawa in de Schierstins

FEANWALDEN - Ter ere van haar 50e verjaardag houdt beeldend kunstenaar Melda Wibawa een solo-expositie in de Schierstins in Feanwâlden. Haar schilderijen omvatten de onderwerpen ‘Rain on me’, ‘Familieportretten’, ‘Bloemen’ en ‘Schetsen van stadstaferelen’. Dit onder het alles omvattende thema Thuis.

Wibawa is ook deelnemer aan het Rembrandt Project, elke zondagavond te zien op NPO 1. Afgelopen zondag was ze winnares van de technische opdracht: het tekenen van een (gekleed) mannenmodel. Ook haar tweede opdracht van zondag, het schilderen van een naakte, zwangere vrouw naar model, volbracht ze met succes. Aan het einde van de serie is de winnaar bekend.
Van zondag 1 november tot en met zondag 13 december hangen haar werken in de Schierstins. Dinsdags tot en met zondags van 13.30-17.00 uur is het cultureel en historisch centrum open. Reserveren is verplicht vanwege het coronavirus. Dat kan via: info@schierstins.nl of tel. 0511-472937. Naast de wisseltentoonstelling zijn de vaste expositie ‘Het Laatste Torenkasteel van Friesland’ en de Theun de Vrieskeamer over de gelijknamige auteur te bezichtigen. (Het museum is vanwege het coronavirus tot in elk geval 19 november gesloten). Zie ook www.meldawibawa.nl en www.
studioprotter.nl