Energieproductie anno 2020 bij Marrum.
Energieproductie anno 2020 bij Marrum. Foto: Actief Media

Webinars over Energiestrategie Fryslân

LEEUWARDEN - Dinsdag 10 en donderdag 19 november beginnen 's avonds acht uur zogeheten webinars over de Regionale Energiestrategie (RES) Fryslân. De bijeenkomsten krijgen de vorm van een (niet openbare) digitale conferentie.

Ze zijn bestemd voor de colleges en raadsleden van de Friese gemeenten, de leden van Provinciale Staten en de leden van het Algemeen Bestuur van Wetterskip Fryslân. Ook de pers is uitgenodigd.

Leiding door Marijke Roskam

Beide webinars worden opgenomen en zijn na 19 november ook te bekijken. De gespreksleider is beide avonden oud-PvdA-statenlid Marijke Roskam. De gedeputeerde Sietske Poepjes (CDA) en/of de Leeuwarder wethouder Bert Wassink (GL) zullen de deelnemers eerst welkom heten. Dan volgt een presentatie van circa twintig minuten over de actuele stand van zaken door Marc Jager.

Drie presentaties

Van half negen tot kwart over negen volgen drie presentaties, inclusief de gelegenheid hierover vragen te stellen. Die drie presentaties zijn van: de Friese Energie Alliantie: waar staan ze en wat is hun rol? Netbeheerder Liander over de eigen rol en als derde:toelichting op de Friese Energiewaaier.

De beide webinars sluiten om half tien en zijn dus na 19 november te bekijken. Sessie 1: www.digevents.nl/resfryslan10november.. Sessie 2: www.digevents.nl/resfryslan19november