C-team ONT biedt maatschappelijke hulp

OPEINDE - Nu ze niet mogen voetballen en trainen vanwege het coronavirus, willen een stuk of tien voetballers van het C-team van ONT in Opeinde vrijwilligerswerk doen. In de avonduren en in de weekeinden kunnen ze bijvoorbeeld maaltijden bezorgen, of andere hulp verlenen.

"We willen proberen iets te doen voor de maatschappij. En dan met name voor de ondernemingen die het lastig hebben in coronatijd, of zorginstellingen die hulp nodig zijn. In totaal een stuk of tien spelers uit de ONT C-selectie hebben aangegeven dat zij hier wel tijd aan willen besteden, in de avonduren of in het weekend.
Bij activiteiten kun je denken aan: gratis maaltijden bezorgen voor restaurants, helpen in zorginstellingen voor ouderen, en meer. "Er zijn al diverse oproepen geplaatst bij sponsoren van onze eigen vereniging, maar ook bij overkoepelende zorginstellingen in Noord-Nederland. Tot op heden is er nog niet een concrete hulpvraag ontvangen", meldt Wietze Klaver namens het C-team van ONT.

Omrop Fryslân heeft over het initiatief al een speler van de C-selectie geïnterviewd. "Het is natuurlijk ook mooie publiciteit voor ONT", vindt Wietze Klaver. De oproep had overigens nog geen hulpvraag opgeleverd.