Lys Visser reageert verheugd op het aan haar uitgereikte lintje.
Lys Visser reageert verheugd op het aan haar uitgereikte lintje. Foto: Binne-Louw Katsma

Gemeente Achtkarpspelen reikt lintjes uit

KOOTSTERTILLE - Burgemeester Oebele Brouwer reikte zaterdag de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit aan Lys Visser-Heeringa (63) uit Kootstertille. De avond ervoor overhandigde de burgemeester deze onderscheiding ook aan twee brandweermannen.

In dorpshuis It Tillehûs werd de decoratie aan mevrouw Visser overhandigd. Ze is onderscheiden voor haar ruim 40-jarige vrijwillige verdiensten voor de samenleving, maar met name voor haar rol in Plaatselijk Belang Kootstertille.
Plaatselijk Belang Kootstertille bestaat 100 jaar. Omdat dit jubileum dit jaar niet met een groot feest gevierd kan worden, kwam het bestuur bijeen in het Tillehûs om er toch even bij stil te staan. De burgemeester zou langskomen om hen te feliciteren, althans dat dacht de niets vermoedende Lys Visser.

Lys Visser zet zich al jaren in voor de gemeenschap. Gewaardeerd wordt dat zij zelf niet in de spotlights gaat staan, maar slim is in het vinden en inzetten van de juiste personen op de juiste plek. Een handigheid door haar mensenkennis en fijne omgangsvormen. Ook typerend is haar gevoel voor humor, waardoor zij de juiste mensen in beweging weet te krijgen.
Twee brandweermannen van het korps Surhuisterveen, kregen vrijdagavond in Buitenpost een koninklijke onderscheiding overhandigd door burgemeester Oebele Brouwer. Jan Wiersma (56) en Jelle Witteveen (52) ontvingen de lintjes in de Riedseal van het gemeentehuis te Buitenpost.

Jan Wiersma is ruim 37 jaar vrijwillig brandweerman en ploegleider. Dit doet hij naast zijn werk als eigenaar van een constructiebedrijf. Jelle Witteveen is ruim 30 jaar bij de vrijwillige brandweer en ploegleider. Hij doet het werk voor de brandweer naast zijn werk als eigenaar van een garagebedrijf.