Femke Wiersma: Kamerlid worden

HOLWERD - Femke Wiersma (35) uit Holwerd staat op nummer twee van de nieuwe politieke partij BoerBurgerBeweging (BBB) als kandidaat-Kamerlid. Lijsttrekker op nummer één is Caroline van der Plas.

Femke Wiersma is momenteel senior beleidsadviseur bij de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, en communicatieadviseur bij de Vereniging tot Behoud van Boer & Milieu.

Ervaring en netwerk

"Zij heeft haar ruime ervaring en kennis op het gebied van politieke dossiers als milieu, dierenwelzijn, diergezondheid, maatschappij, fosfaatrechten en mest", meldt de nieuwe partij BBB. "En zij heeft een uitgebreid netwerk in de landelijke en regionale politiek en bij bestuurlijke, agrarische en maatschappelijke organisaties. Daarom ziet BoerBurgerBeweging een enorme toegevoegde waarde voor een prominente rol van Femke bij het realiseren van onze politieke ambities", stelt lijsttrekker op nummer één Caroline van der Plas.

Doel: vijf tot zes zetels

"Femke is een grote aanwinst voor het realiseren van ons doel: minimaal 5 tot 6 zetels in de Tweede Kamer na 17 maart. In Friesland heeft Femke tevens een grote achterban”, zegt Van der Plas.